Köpölyözés

A köpölyözés ősi gyógymód. Hatással van a vér- és a nyirokkeringésre, de a szervezet egészében pozitív változásokat indít el.

Köpölyözéskor köpölyharangokat helyezünk fel a bőrre ami által vákuumot hozunk létre a bőrön, ennek eredménye, hogy javul a vér- és a nyirokkeringés, javul a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje. A kezelés a szövetekből eltávolítja a méreganyagokat.


A másik kedvelt változata a köpölymasszázs. Ehhez a bőrt olajjal átmasszírozzuk, majd a terapeuta a felhelyezett köpölyöket fel-alá húzza a bőrön. Ez a módszer nagy területek kezelésére alkalmas, a bőr vagy a kötőszövetek, izmok letapadása esetén kissé fájdalmas lehet, de nagyon hatásos.

A köpölyözés feloldja a testben a blokádokat, hatására elindul az energiák szabad áramlása. A köpölyözést többnyire a háton szoktuk végezni. Itt a vérkeringés javításán kívül, a vákuumkezelés a háton aktiválja az úgynevezett Head-féle zónákat is, amelyek a gerinc mellett találhatóak. Ezek kapcsolatban állnak a belső szervekkel, így rajtuk keresztül hatni lehet rájuk: például a májra, a szívre, az epehólyagra vagy a tüdőre.
A vákuum tehát nem csak a felhelyezett üveg szűkebb helyén fejti ki hatását, ezért köpölyözéssel sikeresen lehet kezelni fáradtságot, migrént, magas vérnyomást, de az asztma és a reuma is jól reagál erre a gyógymódra.

Főképp az izomfeszülés, a lágyrészreuma és a hátfájás azok az állapotok, amelyekben igen sikeresen lehet alkalmazni a köpölyözést. Másik nagyon jó hatása a mérgek és salakanyagok eltávolításában rejlik. Megelőzésnek is kiváló, aki még nem beteg, „csak” a szokásos környezeti és élvezeti mérgek hatásának van kitéve, szintén sokat profitálhat a köpölyözésből.

A köpölyözés egyetlen „mellékhatása” néhány kerek lenyomat, esetleg lila folt, amelyek rövid idő alatt eltűnnek.

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között