Napi gondolatok

frame-3925925_1920új.jpg

Január 22.

Soha ne félj kilépni az ismeretlenbe, az újba. Bátran indulj neki az útnak, és útközben mindig a legjobb dolgokra számíts.

Az élet nagyon érdekes és izgalmas, de ahhoz, hogy ezt megtapasztalhasd, hajlandónak kell lenned tántoríthatatlan hittel és bizalommal belevetni magad az újba. Hadd legyek Én az állandó vezetőd és társad. Sok-sok dolog van, amely csak arra vár, hogy feltárhassa magát előtted, ha már készen állsz az útra.
Ehhez a kalandos élethez azonban kellően föl kell szerelkezned.
Mielőtt neki vágsz a kalandnak, létfontosságú dolgokat kell megtanulnod.
A két legalapvetőbb dolog, amit el kell sajátítani, az engedelmesség és a fegyelem.
Ezért kell magadat próbáknak alávetni. Ne légy türelmetlen, amikor keresztül kell menned ezeken a próbákon, hanem légy hálás, amiért te lettél kiválasztva ennek szellemi, spirituális útnak a követésére.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Megvalositasúj.jpg

Angyali üzenet a január 21-i hétre

MEGVALÓSÍTÁS

Új lehetőségeket valósítottál meg, és bőséget hoztál életedbe. Ezek gyümölcseit már most élvezheted.
Reményteli vágyaid beteljesülőfélben vannak. Lehet, hogy más módon teljesülnek, mint vártad, de a lényeget illetően - béke, biztonság és boldogság - mégis az valósul meg, amit kértél. Kérd az angyalaidat, hogy segítsenek hinni megvalósító képességedben. Ezzel a hittel Isten és te mindenre képesek vagytok.
A gondolatok megvalósításának a folyamata a következő: először megszületik az ötlet az isteni forrásból. Majd az ötlet találkozik egy érzéssel. Ha a szeretet és a gazdagodás érzése kíséri az ötletet, létrejön a megvalósításhoz szükséges csíra. A csírát azzal neveled, ha hiszel benne, és lépésről lépésre követed az érzéseiden, álmaidon, látomásaidon keresztül érkező isteni útmutatást.

Heti Angyali Üzenetet Doreen Virtue Angyalokkal Gyógyító Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! :) <3


bathroom-sink-3940726_1920új.jpg

Január 21.

Kezdd a napot hálaadással! Légy tudatában, hogy milyen nagyon áldott vagy, és hogy az Én áldásaim szüntelenül elhalmoznak téged.

Mit sem számít, hogy tegnap mennyire voltál hálátlan; csak az számít, hogy most miként érzel.
Hagyd magad mögött a múltat, és ne pazarolj időt arra, hogy a múltbéli hibáidon rágódsz; egyszerűen tanulj belőlük, majd lépj tovább, élvezd az életet, és állandóan adj hálát mindenért.
Amikor hálás vagy és méltányolod az élet minden jóságát és szépségét, a szeretet szabadon áramlik benned és általad.
Amikor azonban elmulasztod a hálaadást, és nem méltányolod a tőlem kapott szép és tökéletes ajándékokat, megfakulsz, sebezhetővé válsz. Erőt vesz rajtad az aggódás, és már nem törődsz embertársaiddal.
Ezen a helytelen magatartáson úgy lehet a leggyorsabban változtatni, ha elkezdesz mások helyett gondolkodni, és az egészért, mindenkiért élni, és mindenkinek adni.
Látni fogod, hogy saját éned és az önmagadért való aggódás háttérbe szorul majd, és teljesen jelentéktelenné válik. Miért nem változtatsz most rögtön?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

bouquet-1463562_1920 (1)új.jpg

Január 20.

Mindenem amim van a tied, ha megtanulod, hogy az elsődleges dolgokat az első helyre kell tenned.

Időt kell azonban szánnod rá, hogy átvizsgáld szívedet, és megtudd, mit teszel életedben az első helyre.
Ne feledkezz meg arról, hogy Előlem semmit nem tudsz elrejteni, ezért légy teljesen őszinte és becsületes saját magadhoz.
Többet jelent-e az Értem végzett munkád mindennél, avagy hajlamos vagy-e háttérbe tolni, és csak akkor végrehajtani az Én akaratomat, amikor kedvet érzel hozzá, és úgy gondolod, hogy az megfelel a célodnak? Ha így van, akkor az elsődleges dolgokat nem az első helyre teszed.
Csodáim és dicsőségeim létrehozása érdekében csak akkor tudok szabadon munkálni benned és általad, ha mindent kiszolgáltatsz, átadsz nekem. Ez a kiszolgáltatás ne legyen csak tessék-lássék, félszeg, vagy éppen félelemmel terhes.
Amikor adsz valamit, azt add teljes szívedből, igazi szeretettel és örömmel, és ne érezz semmiféle megbánást. Tudd, hogy a tőled kapott ajándékokat Én úgy fogom felhasználni, ahogy kell, az Én becsületemre és dicsőségemre, és az egésznek, mindenkinek a hasznára.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


ranunculus-3934207_1920új.jpg

Január 19.

Nem remélheted spirituális fejlődésedet, amíg nem vagy felkészülve a változásra.

Lehet, hogy a változások kezdetben apró mozzanatok formájában jelentkeznek, de ahogy haladsz egyre tovább és tovább az új felé, úgy lesznek ezek a változások is egyre erőteljesebbek, mélyrehatóbbak és elevenebbek.
Esetenként teljes felfordulásra, zűrzavarra van szükség ahhoz, hogy egy teljesen új életmód kialakulhasson. De bámulatos, hogy mennyire hamar hozzá lehet szokni a változáshoz, ha megvan hozzá a bátorságod és meg vagy győződve róla, hogy a bekövetkező változások mind a legeslegjobb cél érdekében történnek. Legyen mindig a célod a tökéletesség. Nyújtózz ki egyre jobban, egyre messzebb. Érd el a látszólag lehetetlent is.
Mindig növekedjél bölcsességben és megértésben, és soha, egyetlen percig se légy megelégedve a mozdulatlansággal. Mindig van valami megtanulni való. Mindig akad az életben valami új és csodálatos, ami felfedezésre vár - tágítsd ki hát tudatodat és képzeletedet, és teremts helyet bennük az új dolgok számára. Járj nyitott szemmel, fogékonyan mindenre, hogy ne mulassz el semmit.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

valentines-day-3934791_1920új.jpg

Január 18.

Tőled függ, hogy a mai napot eddigi életed legcsodálatosabb napjává teszed-e helyes hozzáállásoddal, és támogató, pozitív gondolataiddal. Tekintsd a mai napot úgy, mint az Én napomat, amelynek minden percét áthatja áldásom, és lásd, amint a maga igaz tökélyében tárul fel előtted, a csalódottság legkisebb zavaró gondolata nélkül. Miért kellene csalódnod bármiben is, amit a mai nap hozhat?

Ne felejtsd el, hogy napod teljesen a te irányításod szerint fog alakulni. Ura vagy a helyzetnek, ezért tőled függ, mit tár fel számodra.
Ha problémával állsz szemben, tudd, hogy van megoldása, és soha ne hagyd hogy a probléma maga alá gyűrjön. Tekintsd úgy, mint a lépcsőfokot, kihívást, és a megoldás önként kínálkozik majd.
Soha, soha ne engedd, hogy a probléma irányítson téged. Az irányítást neked kell kezedben tartani. Erőfeszítést kell tenned, hogy pozitívan gondolkozz, hogy merj nagyot gondolni, és el tudd képzelni a sikert. És aztán figyeld, ahogy lépésről lépésre valóra válik.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

meditation-2214532_1280 (1)új.jpg

Január 17.

Az élet imádság nélkül üres és értelmetlen, mivel az ima révén az éned magasabb rendű részével való egyesülés tárja fel számodra annak a ragyogó életnek a teljességét, amely a te igazi örökségedet jelenti.

Legyenek imáid meggyőzőek, építő jellegűek, és adj hálát mindenért, amit kapni fogsz, még mielőtt imádkoznál érte. Miközben imádkozol, érezd az egységet, a közös összetartozást az élet egészében, ahol nincs elkülönülés, mert minden egyet alkot.
Az ima mindent egyesít, mindent együvé von össze, és tökéletes egységet hoz létre. Beszélj Hozzám, és figyelj Rám!
Soha ne fecsérelj időt arra, hogy ezért, azért, vagy amazért könyörögsz Hozzám, mert ez nem igazi imádság. A könyörgés elkülönülést, elszigetelődést hoz, én pedig azt akarom, hogy mindig egységet hozz létre.
Mi egyek vagyunk, Én benned Vagyok; nem kell, hogy kívül keress Engem.
Én mindig itt Vagyok, és arra várok, hogy felismerj Engem.
Ismerd fel most egységünket; Én benned, és te Bennem.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


relaxing-1979674_1920 (1)új.jpg

Január 16.

Ha bármikor kétséged támad afelől, hogy megtegyél-e valamit, vonulj vissza, csendben merülj el a gondolataidban, és várjál Rám; soha ne kapkodj, és soha ne cselekedj az Én áldásom nélkül.

Mindig tudd merre tartasz, és akkor nem fogsz eltévedni az úton; ezért fontos, hogy mielőtt továbblépnél, várjál, amíg megkapod Tőlem a zöld jelzést, az engedélyt utad folyatására.
A csendes elmélkedés, és a Reám való várakozás nem elvesztegetett idő. A helyes cselekvéssel sok-sok időt tudsz megtakarítani; nem úgy a kapkodással, amikor türelmetlenséged helytelen cselekedetre sarkall, és emiatt vissza kell menned a már megtett úton, hogy jóvátehesd mindazt, amit zabolázatlan elhamarkodottságodban tettél.
Amikor tudod, hogy valami helyes, ne késlekedj azonnal véghez is vinni.
Amikor azonban a bizonytalanságnak akár csak a leghalványabb érzése is felüti a fejét, akkor kell várni, várni, várni, egészen addig, amíg a cselekvés előtt a dolgok teljesen ki nem tisztulnak előtted.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

orok szeretet új.jpg

Angyali üzenet a január 14-i hétre

ÖRÖK SZERETET

Azért húztad ezt a lapot, mert most valaki éppen szeretettel gondol rád. Aki legelőször eszedbe jut, ő az illető, akinek szeretetteljes gondolatai körülötted forognak.
Talán kételyeid voltak egy kapcsolatodat illetően, de Mihály arkangyal biztosít afelől, hogy minden a legnagyobb rendben van. Az angyalok vigyáznak a szeretett személyre, és segítik a kapcsolataidat.
Lehetséges értelmezések: Találkozol egy lelki társsal. * Egy eltávozott szeretett lény az égből küldi neked a szeretetét. * Isten és az angyalok nagyon szeretnek téged. * Tudnod kell, hogy szeretetreméltó vagy, még akkor is, ha nem mindenki viszonyul hozzád szeretettel. * Egy régi szerelmed visszatér az életedbe.
Imádság: Segíts, hogy észrevegyem és befogadjam a felém irányuló szeretetet, hogy én se féljek szeretetet adni és azt kimutatni.

Heti Angyali Üzenetet Doreen Virtue Mihály Arkangyal Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! :) <3


valentine-3925927_1920új.jpg

Január 14

Az életben oly sok csodálatos dolog van, amivel foglalkozni lehet - de te, személy szerint miben vagy a legjobb?

Keresd meg azt a dolgot, amely a legközelebb áll hozzád, és aztán rajta, foglalkozz vele, és leld benne örömöd!
Ne pazarolj időt és energiát arra, hogy vágyakozol valami más után, vagy valahol máshol kívánsz lenni más lehetőségek közepette.
Tudatosítsd magadban, hogy pontosan a megfelelő helyen vagy a megfelelő időben, és azért vagy ott, hogy az adott célnak megfelelően egy adott feladatot láss el. Ezért igyekezz minden erőddel ezt a feladatot ellátni, és végezd azt szeretettel és örömmel.
Lásd, hogy az élet milyen örömteli lehet, és nemcsak a magad, hanem a körülötted lévő minden lélek számára is. Amíg nem adsz meg minden tőled telhetőt az egésznek, a teljességnek, addig ne is reménykedj abban, hogy annak teljességnek a része lehetsz. Ha elválasztod magad tőle, benned sem lesz teljesség. Mennyire mély megelégedettséget fogsz majd érezni akkor, amikor pontosan azt teszed, amit tenni kell, és amikor azt az egésznek, mindenkinek a hasznára teszed!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

anemone-2396299_1920új.jpg

Január 13.

Hit nélkül nem tudod bejárni ezt a szellemi utat. Bizalom nélkül nincs szeretet, és szeretet nélkül üres az élet. Tárd ki a szíved, áramoltasd a szeretetet, és ne törődj azzal, hogy a felszínen esetleg mennyire nehéznek tűnik az élet.

Emelkedj fölül külső körülményeiden, és juss el abba a világba, ahol minden maga a fény, a békesség, ahol minden tökéletes, és nincs elkülönülés. Neked kell választanod, hogy ezt megteszed-e, és ha ezt választottad, akkor meg kell tenned.
Ne engedd,hogy bármilyen külső tényező nyomasztó súlyával rád nehezedjék. Lásd meg a rosszban a jót, a sötét felhők mögül kivillanó tündöklő ezüstős fényt, és összpontosítsd a figyelmedet erre a ragyogásra, mígnem a sötét felhő egészen eltűnik.
Tanulj meg szárnyalni, mint a pacsirta, s törj egyre feljebb, magasabbra, dicsőítő és hálaadó énekeket zengve. Ne kösd magad a világ áramlataihoz, hívságaihoz, az élet anyagiasságához.
A Szellem útjai azok, amelyek igazán számítanak. Kezdjél máris a Szellem szerint élni, és a Szellem útjain járni.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

bagel-3032345_1920új.jpg

Január 12.

Amikor egy járni tanuló kisgyermek elesik, nem bátortalanodik el, hanem újra lábra áll, és mindaddig próbálkozik, amíg el sajátítja a járás művészetét.

Ugyanígy van ez a spirituális élettel is.
Soha, semmikor ne engedd, hogy látszólagos vereségek eltántorítsanak a szellemi ösvényen való továbbhaladástól. Ha elesel, egyszerűen kelj fel, szedd össze magad, és próbálkozz újra!
Ne hagyd magad az önsajnálatban feküdni, és ne mondogasd,hogy nem bírod tovább folytatni, és hogy az élet milyen nehéz.
Mindig érezned kell azt a tökéletes bizonyosságot, hogy egyszer ráléptél a szellemi útra, akkor el is fogod érni az út végén lévő célt, és még az úton felbukkanó akadályok sem fognak meggátolni téged. Látni fogod, hogy a csendben egyedül eltöltött idő szellemi feltöltődést jelent, és segít, hogy rendületlenül és szilárdan szembe tudjál nézni az előtted álló nehézségekkel.
A reggelente Velem eltöltött idő ezért hozzásegít, hogy megerősítsd lelked, és felkészülj mindenre, amit az előtted álló nap hozhat.park-3112055_1920 (1)új.jpg

Január 11.

Sokféle út lehetséges, de mindegyikük egyazon cél felé tart. A cél elérésének mindig meg van az egyszerű, és a nehéz módja. Van egyenes út, és van kerülőút, amely a főutakon és mellékutakon keresztül vezet el a célhoz.

Mindig személyes döntés kérdése,hogy ki melyiket választja.
Teljesen szabadon választhatod meg a szabad utadat. Ezért keresd és kövesd azt, még ha a végén ráébredsz is, hogy mennyi időt fecséreltél el a kerülő úton, amikor pedig olyan könnyedén mehettél volna egyenes úton is.
Tudod, hogy merre tartasz, és mit csinálsz?
Úgy érzed, hogy a megfelelő helyen vagy, és ki vagy békülve magaddal?
Fontos, hogy kutasd a saját szíved, és megtaláld ezekre a kérdésekre a választ, mert nem fogod tudni a legjobbat kihozni magadból, ha nem érzed azt, hogy téged megillető helyen vagy, és azt csinálhatod, amiről tudod, hogy örömmel és szeretettel csinálnád.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

flowers-2099709_1920új.jpg

Január 10.

Mielőtt bármi mást tennél, keresd az Én akaratomat. Ha igazán szeretsz Engem, az Én akaratomat akarod majd végrehajtani, mert a szeretet csak arra vár, hogy mindent megtehessen a Szeretett lényért. Ezért, ha meghallod lelked mélyén szelíd, lágy hangomat, kövess mindenben, amit Én kérek tőled az Irántam való szeretet kimutatásáért.

Tudd, hogy én soha nem foglak cserbenhagyni, és elpártolni sem fogok tőled soha. Tudd, hogy csak a lehető legjobb származik mindenből, amit az Én kedvemért teszel.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


soap-bubble-1958841_1920új.jpg

Január 9.

Semmit ne engedj be a lelkedbe, ami negatív, és ami elhomályosítja a fényt, hanem engedd, hogy a fény lángolva lobogjon benned. A belső fényt semmilyen külső erővel nem lehet kioltani - az mindörökre fényesen fog égni, alakuljon bárhogyan is a világ sorsa.

A saját élő példádon keresztül segíthetsz fénnyé változtatni a sötétséget. Mindig legyél kapcsolatban Velem, és Én legyek az, aki minden lehetséges módon sugallatot jelent számodra.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

hawaii-2042053_1920új.jpg

Január 8.

Mi az amit a tudatodban tárolsz? Én csakis a legjobbat, a legkiválóbbat akarom neked. Ha saját szabad akaratodból a kevésbé jót választod, és azt magadhoz veszed, és megelégszel a második legjobbal, az ellen semmit nem tudok tenni.

Soha ne félj elvárni a legjobbat. Soha ne érezd úgy, méltatlan lennél a legjobbra, vagy hogy nincs jogod rá.
Én mondom neked, hogy a te igazi örökséged a legjobb, de arra igényt kell tartanod; el kell fogadnod, és el kell várnod. Fogadd el, a tiéd, ez az Én ajándékom a számodra.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Fionaúj.jpg

Angyali üzenet a január 7-i hétre

"FIONA

Az angyalok segítségét kérted, tehát fogadd nyitott szívvel az isteni útmutatást és segítséget. Megérdemled az égiek segítségét!
Boldog vagyok, hogy Istenhez és az angyalokhoz fordultál segítségért. Azért jöttem, hogy segítsek neked elfogadni a segítségünket. Néha figyelem, ahogy olyan dolgokkal küszködsz, amelyeket a segítségemmel könnyen megoldhatnál, ha megkérnél, hogy segítsek. Csak egy jelre várok - legyen az ima, vagy akár a segítségkérés gondolata -, hogy segíthessek neked.
Most végre a segítségemet kérted, és nagyon boldog vagyok, hogy segíthetek neked. Csak annyit kérek: engedd, hogy segítsek, mert eddig ebben megakadályoztál. Azt hitted, hogy nem érdemled meg a segítségemet, vagy egyszerűen csak féltél a változásoktól. Ne feledd, hogy én azért jöttem, hogy könnyítsek a lelkeden, ezért bízd magad rám, kérlek.
Figyelj oda a gondolataidon, érzéseiden és álmaidon keresztül érkező határozott és ismétlődő jelzésekre. ezek Isten üzenetei, amelyeket én közvetítek számodra. Soha nem hagyunk cserben. Az égiek minden támogatását élvezed, csak kövesd az isteni útmutatást."

Heti Angyali Üzenetet Doreen Virtue Üzenetek az angyalaidtól Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! :) <3


flower-1884161_1920új.jpg

Január 7.

Soha, semmikor ne zárd be a szíved és értelmed.

Soha ne félj az újtól, az idegentől, a hagyományostól eltérő dolgoktól.
Légy felkészülve arra, hogy hallgatsz az ösztönödre, a belső sugallatra, amely esetleg valami olyannyira új dolgot tár föl számodra, amelynek még talán se formája, se anyaga nincs, és amelyet így neked kell majd szavakba burkolni.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

happy-year-3848864_1920új.jpg

Január 1.

Erősítsd meg szívedet, és azzal a tudattal lépj az újesztendőbe, hogy igazán csodálatos évnek nézel elébe. Gondolj arra, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni.

Én meg tudom mondani, hogy milyen nagyszerű lesz ez az év. Ha azonban nem fogadod el hálával teli szívvel, amit mondok, és nem várod a legeslegjobbat azért, mert hitedet és bizalmadat a Szavamba helyezted, azok a legjobb dolgok nem fognak bekövetkezni.
Segítened kell, hogy bekövetkezhessenek. Ragaszkodnod kell a csodálatos ígéreteimhez, és hinned kell bennük. Nem elég csak az eszeddel hinni, hanem az ösztönöddel kell hinned, azzal a belső értelmeddel, amely Tőlem, a Mindenhatótól származik.
Képzelj el Engem, amint előtted haladok, előkészítve számodra az utat, és lehetővé téve a látszólag lehetetlent. Csak a legeslegjobb, a tökéletes lehet jutalma azoknak a lelkeknek, akik igazán szeretnek Engem, és Engem tesznek mindenben az első helyre.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


TOVÁBBI NAPI GONDOLATOK

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között