Napi gondolatok

landscape-4550243_1920új.jpg

Október 22.

Állj meg egy pillanatra elfoglaltságaid közepette, és vizsgáld meg, mit teszel az első helyre!

A munkát? A kellemes életet? Igényeidet? Vágyaidat?
Először keresd meg az Én királyságomat. Találd meg a Velem a közvetlen kapcsolatot, minden mást meg fogsz kapni.
Nem látod, hogy a Velem való bensőséges kapcsolatod sokkal többet jelent, mint bármi más, mert minden egyéb ebből a kapcsolatból ered? Végezd el a te részed, és tedd az elsődleges dolgokat az első helyre.
Egy kútból csak akkor tudsz vizet húzni, ha fogsz egy vödröt, telemeríted vízzel, és felhúzod. Neked is tenned kell valamit az eredményért, szükség van a te erőfeszítésedre is, el kell végezned a magad feladatát. Azzal nem fogod tudni felhúzni a mélyből a vizet, ha csak ott állsz a kút káváján, és lefelé bámulsz a vízbe.
Ugyanígy van ez a spirituális életben is, azáltal, ha csak álldogálsz, és másokat figyelsz, amint megtalálják egységüket Velem, te nem fogod tudni ugyanazt megtenni.
Minden léleknek saját magának kell önmagán belül keresnie és megtalálnia Engem.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Szenvedelyúj.jpg

Angyali üzenet az október 21-i hétre

SZENVEDÉLY

Újra föllelkesültél a szerelemben és a hivatásodban. Bízz a lángban, és ússz az árral. (Hániel Arkangyal)
Ha biztonsági játékosként élsz, előbb-utóbb beszürkül és elfásul az életed. Több örömért és határozott irányításért fohászkodtál. Én úgy mutatom neked az utat, hogy meggyújtom szenvedélyed lángját. Biztonságban vagy, nyugodtan kockáztathatsz, és követheted dédelgetett álmaidat. Kérj meg, és én veled tartok a szenvedélyed kijelölte úton, hogy vezesselek, és tápláljam a lángod. Amikor izzó lelkesedésed mentén erős bizonyosság kerít hatalmába, figyelj oda, mert így tudatom veled a következő lépést.
Hániel nevének egyik jelentése: 'Isten dicsősége'. Abban segít, hogy mindent a maga teljességében éljünk meg. Felszínre hozza rejtett adottságainkat, és segít csiszolni rajtuk. Amikor immár mesterfokra fejlesztettük a képességeinket, és eredeti szenvedélyeink szolgálatába állítjuk, igazi isteni csoda történik!

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue Arkangyal Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi


tree-779827_1920új.jpg

Október 21.

Terjeszd ki tudatosságodat, és tudd, hogy Én Vagyok minden, ami létezik. Folytasd, egyre csak folytasd tudatosságod kiterjesztését, és lásd, hogy az Én Valóm mindent magában foglal.

Érezd, ahogy növekszel, fejlődsz, s letépsz magadról minden bilincset, amely eddig meggátolta növekedésedet, kiteljesedésedet.
Ahogy a földbe elültetett kicsiny mag áttöri a külső burkát, és elkezd nőni, terjeszkedni, és azzá fejlődni, ami valójában benne rejlik, úgy fog a te valódi éned is növekedni, kitágulni, amíg azzá nem válsz, ami valójában vagy, és meg nem látod, ennek az egésznek a csodáját. És amikor megláttad, tudd, hogy egy vagy minden élettel, most és mindörökké, és hogy soha nem fogsz elkülönülni tőle, mert Én benned Vagyok, és te benne vagy az Én Valómban.
Képes leszel mindent végrehajtani, és tudd, hogy semmi nem lehetetlen, mert az Én Valóm az, amely benned és általad munkál. Amikor felismered és elfogadod az Én Valómat bármi lehetséges lesz.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


autumn-3846345_1920 (1)új.jpg

Október 20.

Nem vagy-e te is része az egésznek?

Akkor miért különülsz el azzal, hogy rendezetlen, kaotikus életet élsz?
Amint a tudatodat gyönyörű gondolatokkal töltöd meg, amint gyönyörű szavakat mondasz, és gyönyörű dolgokat hajtasz végre, úgy válsz eggyé a gyönyörű egésszel, amely az Én világegyetemem, univerzumom, amelybe minden tökéletesen beilleszkedik.
Ahogy minden egyén keresi és megtalálja a belső békét és harmóniát, úgy fog a béke és harmónia uralkodni a világban. Ennek a békének és harmóniának el kell kezdődnie valahol, miért nem hagyod, hogy benned kezdődjön el?
Ismerd fel, hogy azáltal, hogy elvégzed a saját feladatodat, segíthetsz békét és harmóniát hozni a világba. A hatalmas óceánok is icipici vízcseppekből állnak, és a tengerpart homokfövenyét is apró homokszemcsék alkotják. Ezért mindenki, akinek lelkében békesség van, békét hozhat a külső világba. Miért nem végzed el hát saját feladatodat most?
Erősítsd meg a szívedet, és adj örök hálát, amiért tudod, hogy neked is van szereped, amelyet teljesítened kell! Indulj hát, és teljesítsd!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


bridge-1385938_1920új.jpg

Október 19.

Ha eltévedtél, a helyes irány újbóli megtalálásának a leggyorsabb és legkönnyebb módja, ha elcsendesedsz, és csendben és békében keresd meg a helyes útirányt.

Hajlandó vagy időt szánni a csendes visszavonulásra és a lelkedben való keresésre, vagy inkább úgy érzed, hogy ez időpazarlás, és neked tovább kell menned, hogy elvégezd mindazt, amit el kell végezni? Minden léleknek szüksége van valamilyen irányra, mert anélkül valóban teljesen el lehet tévedni az élet útvesztőjében.
Miért nem töltesz akkor Velem minden nap egy rövidke kis időt, hogy eldöntsd, milyen irányba menj tovább?
Miközben tanulod, hogy ezt miképpen kell tenned, megérzed majd e bensőséges kapcsolat iránti mély belső igényedet, és vágyakozni fogsz rá, hogy egyre több időt tölts Velem ebben a tudatállapotban. Maradj ezért éber, és elégítsd ki lelked ezen vágyait. Soha ne söpörd félre őket türelmetlenül, mondván, nincs rájuk időd. Én azt mondom neked, hogy mindenre van időd.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

forest-4509283_1920új.jpg

Október 18.

Én vagyok a menedéked és az erőd. Én jelentem számodra a gyors segítséget, amikor gond és bánat gyötör.

Tanulj meg hívni Engem, támaszkodni Rám, meríteni Belőlem, tanuld meg teljes hitedet és bizalmadat Belém helyezni. Amint azt teszed, látni fogod, hogy minden nehézség és probléma semmivé foszlik. Minden problémának megvan a tökéletes megoldása. Keresd és megfogod találni! Ne töltsd az idődet a problémákon való rágódással és az önsajnálattal, hanem emelkedj felül rajtuk!
Adj hálát, amiért a megoldás rögtön megjelenik, amint kitágítod a tudatosságodat, és hiszed, hogy elméd elcsendesítésekor a megoldás ott vár, hogy kézbe vedd, és cselekedj annak szellemében.
"Alakulj át elméd megújításával". Minden problémát megoldhatsz egyszerűen azzal, ha tudod, hogy a megoldás ott van, csak el kell csendesülnöd, és időt kell szánni a keresésére, és megtalálására.
Ne rohangálj tovább körbe-körbe, mert azzal nem jutsz sehova. Hívjál Engem!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

flower-3876195_1920 (1)új.jpg

Október 17.

Minden, ami létezik, része a tökéletes egésznek, és ugyanúgy része annak minden, amit teszel, gondolsz és érzel.

Ezért semmilyen módon ne korlátozd magad, hanem érzed azt, ahogy egyre jobban és jobban kinyílsz, kitárulsz, növekszel, és egyre többet és többet fogadsz magadba. A határt soha nem éred el, mert nincsenek határok.
Az élet végtelen, és te része vagy ennek a végtelenségnek. Állandóan tágítsd tudatosságodat.
Hol van benned az a kalandos szellem, amely arra buzdít, hogy félelem nélkül kilépj az ismeretlenbe az igazi izgalom és várakozás érzésével?
Ha egyszerűen csak ugyanazon a régi úton jársz napról napra, akkor sehova nem fogsz jutni, és nem reménykedhetsz a spirituális fejlődésben sem.
Akarnod kell előrehaladni, és ha már a saját döntésed alapján elhatároztad magad erre, meglásd, mindenhonnan segítséget kapsz majd.
Az első lépést azonban mindig neked kell megtenned. Ne vesztegesd, hát az időt a tétlenséggel, hanem tedd meg az első lépést előre, és lásd meg, amint a csodák egymás után történnek majd az életedben.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


herbstzeitlose-4546449_1920új.jpg

Október 16.

Terjeszd ki szeretetedet és együttérzésedet mindenkire, ne csak azokra a lelkekre, akik szeretnek téged, hanem azokra is, akik gyűlölnek és rosszindulatúan kihasználnak.

Amint fokozod a tudatosságodat, és ennek eredményeként magasabb szintű tudatállapotba kerülsz, képes leszel mindent más szemszögből látni, és akkor megérted majd, hogy nincsenek ellenségeid.
Ezért, amikor az élet látszólag ellened fordul, ne keményítsd meg a szíved, és ne akarj bosszút állni. Egyszerűen tudd, és fogadd el, hogy Én veled Vagyok, Én vezetlek és irányítalak téged, és hogy minden nagyon, nagyon jó. Majd engedd el magad, és minden helyzetre úgy tekints, hogy csakis a legjobb származhat belőle.
Amikor ezt már hajlandó vagy megtenni, akkor fogod meglátni az Én csodáimat és dicsőségeimet, és a kétely leghalványabb árnyéka nélkül megérteni, hogy a saját erődből nem lennél képes ilyen csodák létrehozására. Erősítsd meg ezért a szívedet, és hadd legyen Enyém a tisztelet és dicsőség.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

potrait-4234344_1920új.jpg

Október 15.

Élj és dolgozz, de ne feledkezz meg a játék és a szórakozás élvezetéről sem.

Mindenben egyensúlyra van szükséged. Ha túl sokat dolgozol és nem játszol, életed egyoldalúvá válik, és unalmassá, érdektelenné válsz te magad is.
Keresd a tökéletes egyensúlyt mindenben, amivel foglalkozol, és akkor az életet valódi örömnek fogod találni. Az életben változatosságra van szükséged - miért ne törnél talán ki, és próbálkoznál valami egészen új és más jellegű dologgal? Nem azért mert unod azt, amit most csinálsz, vagy mert el akarsz menekülni előle, hanem azért, mert rádöbbensz, hogy változásra van szükséged.
Ha ezt minden bűntudat nélkül meg tudod tenni, látni fogod, hogy mindazt, amit meg kell tenned, új szemlélettel, sőt, mi több valódi élvezettel leszel képes megtenni.
Mi haszna az életnek, ha nem élvezed, és nem élvezettel teszel mindent, amit vállalsz, akár munkáról, akár játékról van szó?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


pozitiv gondolatokúj.jpg

Angyali üzenet az október 14-i hétre

A pozitív gondolatok pozitív dolgokat eredményeznek

Mostani helyzetedben a pozitív gondolatok hozzák meg a várva várt csodás eredményt. Lehet, hogy most azt mondod, te már így is nagyon pozitívan szemléled a világot, Mihály arkangyal azonban arra kér, hogy szabadulj meg minden ártalmas gondolattól, aggodalomtól, amely károdra lehet.
Pozitív gondolataid építő erejére akarja felhívni a figyelmedet.
Vedd észre, mennyi mindent elértél már eddig is pozitív gondolataid segítségével. Segít, hogy megfelelő módon szemléld az életet, és pozitív tapasztalatokat szerezz.

Ima: A szerető és bölcs Gondviseléshez fordulok, mellyel öröktől fogva kapcsolatban vagyok. Kérem a magasabb rendű énemet, hogy vegye észre a mindenhol és mindenkiben ragyogó fényt és szeretet.

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue Mihály Arkangyal jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi


dahlias-2806018_1920új.jpg

Október 14.

A megbízhatóság jelenti a felelősség lelkét.

A megbízhatóság abban testesül meg, hogy mindig a megfelelő helyen vagy a megfelelő időpontban, és azt teszed, amiről tudod, hogy meg kell tenni. Soha nem halasztod, holnapra azt, amiről tudod, hogy ma kell elvégezni.
Ha valamihez hozzáfogsz, azt véghez viszed, bármekkora ellenállással is találod szembe magad. Az akadályok soha nem bátorítanak el, hanem azokat lépcsőfokoknak és legyőzendő kihívásoknak tekinted.
Sziklaszilárd vagy, mert biztonságod és megingathatatlanságod belülről fakad, és a külső körülmények, a körülötted lévő káosz és zűrzavar nincs rád hatással.
Bármi történik is, te nem ismered az "egyszer fenn, egyszer lenn" érzését. Ez jelenti azt, hogy tökéletesen megbízható vagy, a megbízhatóság az, amikor erős és bátor vagy. Ahogy megbízhatóan egyre több és több felelősséget vállalsz, úgy leszel egyre erősebb és erősebb végül minden terhet képes leszel elviselni.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

rose-2842982_1920új.jpg

Október 13.

Adj örök hálát az Én jó és tökéletes ajándékaimért, amit Tőlem kapsz.

Ismerd fel, hogy mindig megvan mindened, bármikor is van rá szükséged. Én tudom, mire van szükséged, még mielőtt kérnéd. Te vagy a sáfárja mindannak, amit Én neked juttatok, légy ezért jó sáfár.
Soha ne próbálj semmit birtokolni, hanem használd mindazt, amid van, nagy bölcsességgel és megértéssel. Úgy jöttél erre a világra, hogy nem volt semmid, és úgy is fogsz távozni belőle.
Mindent, amid van Én adtam neked, hogy használd, amíg itt vagy a Földön. Élvezz mindent,és adj hálát mindenért, de ne próbálj meg ragaszkodni semmihez.
Mindent ingyen kaptál, szabadon add hát tovább a körülötted lévő lelkeknek. Ossz meg mindent másokkal, és készítsd elő a helyet annak a sok-sok mindennek, amit magadhoz vonzol.
Tudd, hogy minden igényed csodálatosan teljesül, amikor az Én törvényeim szerint élsz.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


para-2897923_1920új.jpg

Október 12.

Tudsz-e igazán szeretni, amikor az élet állandóan próbáknak vet alá, és úgy érzed, minden és mindenki összeesküdött ellened?

Könnyű szeretni, amikor minden simán, gond nélkül megy. Amikor viszont akadályokkal találod szemben magad, hajlamos vagy bezárni a szíved, és leállítani a szeretet áramlását, holott ilyenkor van igazán szükség arra, hogy a szeretet még nagyobb legyen.
Amikor képes vagy szeretni minden külső körülmény ellenére, akkor biztos lehetsz benne, hogy az Én isteni szeretetem áramlik benned és általad, és hogy ez a csodás szeretet végül győzedelmeskedni fog.
A szeretet soha nem adja fel, próbálkozik így, próbálkozik úgy, mindaddig, amíg a végén diadalmaskodik.
A szeretet finom, tapintatos, mégis erős és kitartó. Mint a kőzetet szétmállasztó víz, úgy halad előre, s találja meg útját a legkeményebb szívekhez is. Ezért válaszként soha ne fogadd el azt, hogy "nem".
Szeress, és kitartóan szeress, és nézd, ahogy az út megnyílik előtted.

Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

girl-4528667_1920új.jpg

Október 11.

A Szellem gyümölcse az öröm, legyen ezért több öröm, több vidámság és több nevetés az életedben.

Nagyon fontos, hogy mindenben egyensúly és mértékletesség legyen annak érdekében, hogy az életet teljességgel élvezni lehessen. Lehet, hogy a munkát, amelyet végzel, élvezed, és úgy érzed, hogy nincs szükséged változásra.
Időnként el kell szakadni a szokványos napi tennivalóktól, és valami egészen mással kell foglalkozni, hogy megváltozhasson életed ritmusa. Ha ezt teszed, látni fogod, hogy teljesen felfrissülve leszel majd képes visszatérni a munkádhoz, és azt új lendülettel és élvezettel fogod végezni.
Az élet soha ne legyen teher. Nem azért élsz itt a Földön, hogy a világ gondja rád nehezedjék.
Azért vagy itt, hogy az élettől a legtöbbet kapd, és élvezed minden pillanatát, mert kiegyensúlyozott életet élsz, és az életben állandó adakozás és elfogadás zajlik.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


autumn-219972_1280 (2)új.jpg

Október 10.

Mindaz ami a lelked mélyén van, kifelé is tükröződik. Amikor rend, harmónia, szépség és békésség van benned, az mind-mind visszatükröződik abban, amit teszel, mondasz és gondolsz.

Ha viszont zavar, rendetlenség, diszharmónia él a lelkedben, azt nem rejtheted el, mert látszani fog életed minden területén.
Amikor valamilyen változás jön, annak belülről kell elindulnia, s onnan kell terjednie kifelé. Ha ez így történik, akkor a változás tartós lesz, és semmi nem lesz képes kibillenteni egyensúlyából.
Ne dőlj hátra kényelmesen, azt várva, hogy életed majd magától megváltozik, hanem kezdj cselekedni, és tégy valamit a változás érdekében.
Most mindjárt kezdheted azzal, hogy a saját belső állapotodat veszed kezelésbe. Nem kell várnod senki másra, hogy megváltozzék, minden további késedelem nélkül végrehajthatod saját magad megváltoztatását. Adj állandó hálát, hogy képes vagy minden akadály nélkül tenni valamit változás érdekében. Ha viszont akadály merülnek fel, akkor azok benned vannak, és ezért te vagy az, aki képes tenni valamit a megszüntetésük érdekében.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

jam-4521023_1920új.jpg

Október 9.

Minden lélek arra vágyik, hogy az életben a legjobbat kapja.

Ez a legjobb ott vár rád, hogy amikor készen állsz, elfogadhasd. Hajlandónak kell azonban lenned teljes szíveddel, valódi örömmel elfogadni, anélkül, hogy méltatlannak vagy felkészületlennek éreznéd magad rá. Ha úgy érzed, nem érdemled meg, vagy nem vagy felkészülve rá, gátat emelsz valódi örökséged elé, és az nem tud eljutni hozzád. Ezért ügyelj rá, hogy ne legyen benned semmi, ami feltartóztatná örökséged elfogadását.
Én az életet, a mindenben bőségesebb életet ígérem. Én a szépséget, harmóniát, békét, szeretetet ígérem.
A Szellem útjai a te útjaid. Járd ezeket az utakat, élj tökéletes összhangban az Én törvényeimmel, és figyeld, ahogy minden igaz tökéletességében a helyére kerül.
Ne legyen benned feszültség, idegesség. Egyszerűen fogadd el teljes és hálatelt szívvel azt, ami a tiéd, soha ne felejtsd el kifejezni szeretetedet és nagyrabecsülésedet mindazért, amiből bőséggel részesülsz.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

insects-4489864_1920új.jpg

Október 8.

Tarts egyetlen dolgot szem előtt, és lásd magad teljesnek, egésznek, tökéletesnek és olyannak, akit az Én hasonmásomra teremtettek.

Soha ne becsüld alá magad, és ne gondold magadról a legrosszabbat. Tudatosítsd a gondolkodásod, és érezz nagyon pozitívan önmagad iránt. Ha hibát követtél el, tanulj meg megbocsátani magadnak, majd haladj tovább előre és felfelé.
Nincs szükségem arra, hogy ostorozd magad, és tele legyél önsajnálattal. Nem jöttél még rá, hogy amikor ilyen vagy, elzárkózol Tőlem, és Én nem tudok veled mit kezdeni? Maradj nyitott, és tanulj a hibáidból! Teljesen felejtsd el saját éned, amikor embertársaidnak szeretetet és szolgálatot nyújtasz. Amint elkezdesz másokra gondolni, saját énedet el is felejted. A szolgálat nagy gyógyító, és nagyszerűen megújítja a belső egyensúlyt és stabilitást.
Találd meg hát magadban azt, ami a legjobb, amiben a legjobb vagy, és amikor már tudod, mi az, indulj el, és add át másoknak teljes szíveddel! Haladj egyre csak előre, soha ne hátra!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Isten idozitesúj.jpg

Angyali üzenet az október 7-i hétre

ISTENI IDŐZÍTÉS

Figyelj rá, hogy milyen kapuk nyílnak meg és zárulnak be mostanában előtted. A kitárt kapukon menj keresztül, és vond le a tanulságot, ha zárt kaput találsz.
Imáid meghallgattatnak; efelől semmi kétség. Csakhogy minden változás az Isteni Időzítés Univerzális Törvényének engedelmeskedik. A nagy mozaik sok darabjának kell megtalálnia a helyét, hogy végül láthatóvá váljék az egész. Ha kapkodva helyezed el a mozaikdarabokat, a teljes kép alapját ronthatod el.
Ne próbálj bezárt kapukat döngetni. Inkább fordulj tanácsért az angyalaidhoz, hogy megláthasd, mikor zárul be egy ajtó a negatív hozzáállásod miatt, és mikor az isteni időzítés hatására. Nézz más, nyitott kapuk után, és menj keresztül rajtuk hittel, hálával.

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue Angyalokkal gyógyító jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi

the-dark-hedges-4094148_1920 (1)új.jpg

Október 7.

Vágysz-e arra, hogy teljesítsd az Én akaratomat, vagy még mindig félsz, hogy esetleg túl nagy árat kell érte fizetned?

Ne feledd, Én mindent kérek, éppen ezért, semmit nem tarthatsz vissza. Csak amikor mindent odaadsz - és mindent szabadon és szeretettel adsz - akkor áramlik vissza hozzád minden.
Túl nagynak tűnik számodra ez az áldozat? Amikor valamit szeretettel adnak, fel sem merül, hogy áldozat lenne, hanem inkább igazi örömnek, boldogságnak, gyönyörűségnek érzik.
Miért késlekedsz? Amikor mindent szabadon adsz, és te nem birtokolsz semmit, akkor minden a tiéd.
Nincs semmi vesztenivalód, ugyanakkor elnyerhetsz mindent, és az egész világ a lábad előtt hever.
Tudod, hogy mindened amid van, Tőlem, mindennek a forrásából származik, és mindenből szabadon lehet meríteni, amikor szükség van rá. Ezért meríthetsz az Én határtalan bőséges és gazdag tárházamból, amely ott áll minden olyan lélek számára, aki szeret Engem, és mindenben Engem tesz az első helyre.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


flowers-3477796_1920új.jpg

Október 6.

Ezt a napot olyanná teheted, amilyenné csak akarod!

Abban a pillanatban, amikor reggel felébredsz, eldöntheted, milyen legyen számodra a mai nap.
Lehet az elképzelhető legcsodálatosabb, legihletettebb nap is, de ez csak rajtad áll. Szabadon választhatsz. Miért ne kezdenéd a napot hálaadással, hogy megnyisd a szívedet? Minél hálásabb vagy, annál inkább megnyílsz azok felé a csodálatos események felé amelyeket a mai nap hozhat.
A szeretet, a dicséret és a hála szélesre tárja a kapukat, és lehetővé teszi, hogy a fény beáradhasson, és feltárhassa mindazt, ami az életben a legszebb.
Határozd el, hogy ma a szokásosnál is sokkal pozitívabb leszel, és hogy csakis a legjobbat várod, és vonzod magadhoz. Legyen megingathatatlan a hited és a bizalmad, hogy képes vagy erre, és meg is teszed ezt.
A legkisebb mértékben se kételkedj abban, hogy képes vagy ezt megtenni. Tudd, hogy Velem minden lehetséges, és hogy mindent Velem együtt teszel.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

nature-3294681_1920új.jpg

Október 5.

Hogyan használod ki az életedet?

Elégedett vagy azzal, ha úgy sodródsz keresztül rajta, hogy azt teszed, amit akarsz, úgy élsz, hogy akarsz, és soha nem gondolsz senki másra? Szabadon teheted ezt is. Nagyon sok lélek így él, és később aztán csodálkozik, hogy boldogtalan és elégedetlen.
Csak akkor fogsz valódi elégedettségre és békére lelni a szívedben, ha megtanulsz saját magadról, saját énedről elfeledkezni, lemondani és másokért élni.
Én itt Vagyok, hogy megmutassam neked az utat, de elindulni neked kell rajta. Senki más nem indulhat el rajta helyetted; senki más nem élheti meg a te életedet helyetted.
Tanulj meg adni, ne csak mindig kapni. Miért nem adsz az egyik szinten, és veszed el, amit kapsz egy másik szinten?
Az élet két irányú dolog, folyamatos adakozásból, és a kapott dolgok befogadásából áll. Ha csak önmagadnak élsz, nem találhatod meg az életben az igazi boldogságot és megelégedettséget.
Élj az egészért, adj az egész javára, és légy egész-séges!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


nature-2609978_1920új.jpg

Október 4.

Hogy akarsz mély spirituális életet élni, ha nem vagy hajlandó valamilyen erőfeszítésre annak érdekében, hogy tégy érte valamit? Nem élhetsz más lelkek tapasztalataiból, dicsőségeiből, diadalaiból, a Velem való egységükből.

Mindezt neked kell keresned,és megtalálnod a magad számára. Kezdj el most mindjárt önállóan gondolkodni, és a saját lábadra állni, és ne támaszkodj többé senki másra.
Ha valaki már egy ideje mankóval jár, és nem hajlandó eldobni, hogy megpróbáljon anélkül boldogulni, akkor úgy fogja leélni az életét, hogy mindig a mankótól függ majd a sorsa, és elfelejti a saját lábát használni.
Ezért olyan fontos, hogy szellemileg, spirituálisan a saját lábadon állj, és a sugallatot belülről, ne pedig kívülről kapd. Ezt mindenki más formában kapja. Erre nincs egységes módszer.
Találd meg a saját módszered, és kezdj hozzá most mindjárt aszerint élni!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


mushroom-4513665_1920új.jpg

Október 2.

Minden léleknek van valamije, amit megoszthat másokkal. Adottságok és javak sokfelé különböző szinten léteznek.

Lehet, hogy anyagi javakkal nem rendelkezel, de biztos lehetsz benne, hogy másfajta adottságaid vannak, legyenek azok bármik.
Ne tartogasd őket a magad számára, hanem légy hajlandó megmutatni, feltárni, majd, ahogy kell, felhasználni őket, de sohasem a saját éned dicsőítésére, hanem mindig az Én tiszteletemre és dicsőségemre.
Ne birtokolj semmit, de amid van, azt használd ki és élvezd teljességgel. Mid van, amit adhatsz? Ha még nem tudod, szánj időt rá, hogy megtaláld.
Adj teljes szívedből, és adj örömmel, és légy hálás azért, hogy van mit adnod, legyen az bármi is.
Ha úgy döntöttél, hogy ezt a teljességgel Nekem és az Én munkámnak szentelt spirituális életet fogod élni, akkor már nem ragaszkodhatsz többé semmihez. Fel kell ismerned, hogy mindened, amid van, az Enyém, ezért azt meg kell osztanod másokkal, az egésszel.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


apple-1776744_1920új.jpg

Október 1.

Tanulj meg igazi optimista módjára élni, és a legjobbat várni mindentől, amit elvállalsz.

Tudd, hogy a vállalt feladatot képes vagy tökéletesen végrehajtani, és azt meg is teszed, és hogy a munkádban, vagy az életedben nem fogsz semmit kapkodva, gondatlanul végezni. Mindent végezz Nekem és az Én dicsőségemre,és akkor mindent szeretettel, és a legnagyobb tökéletességgel kell tenned.
Ez az elv vonatkozik a megjelenésedre és a viselkedésedre is. Amikor mindent Értem teszel, és a legnagyobb vágyad az, hogy az irántam érzett szereteted miatt végrehajtsd az Én akaratomat, mindent jól akarsz majd végezni.
Mindig a legjobban akarsz majd kinézni, és a legjobbat akarod magadból adni, és ennél kevesebbel soha nem fogsz megelégedni.
Néha időt kell szánnod arra, hogy megvizsgáld, hol kell változnod, majd hajlandónak kell lenned végrehajtani a változást. Tanulj meg változni, és változz gyorsan, s légy tisztában azzal, hogy minden változás valóban a legjobb érdekében történik.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


Menj batran eloreúj.jpg

Angyali üzenet a szeptember 30-i hétre

MENJ BÁTRAN ELŐRE A MEGKEZDETT ÚTON

Köszönöm, hogy kísérsz az utamon, vigyázod a lépéseimet, önbizalmat és bátorságot öntesz belém, gondolataimat és tetteimet a szeretet és a valódi életfeladatom irányába terelgeted.
Ez a kártya azt jelzi, hogy jó úton jársz, és bátran haladhatsz tovább a célod felé. A szíved mindig megmutatja neked a helyes utat, és sosem fogsz eltévedni. Most az a legfontosabb, hogy tégy valamit - bármilyen apró és jelentéktelennek tűnő lépést - a célod felé.
Kérd Mihály arkangyal segítségét. Ő a segítségedre siet, támogatni és védelmezni fog téged ebben a fontos, változásokkal teli időszakban.

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue Mihály Arkangyal jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi


ball-hill-springs-trail-3482531_1920új.jpg

Szeptember 30.

Fontos az életben, hogy legyen valamilyen célod, és szüntelenül haladj e cél felé. Láss az életedben egy valódi célt és tervet, bár meglehet, hogy nem látod mindig tisztán a célt, mert amikor lent vagy a völgyben, vagy ha az út kanyargós, nem láthatod, hogy mi van a következő kanyaron túl.
Tapasztalni fogod, hogy időnként hozzájutsz olyan felemelő spirituális élményhez, amely átsegít a nehéz helyzeteken, és lehetővé teszi, hogy tovább haladhass, akármilyen nehézségekkel kelljen is szembenézned. Tűzz ki nagy célt! Minél nagyobb ez a cél, annál jobb.
Folyamatosan haladj felé, és közben fejlődj, nyílj ki, hogy mielőbb odaérhess.
Soha nem dőlhetsz kényelmesen hátra, és nem lehetsz elégedett magaddal, soha nem maradhatsz mozdulatlan.
Az élet létráján mindig nyúlni kell a következő létrafok után, és tudod, hogy minden létrafokkal közelebb jutsz a célodhoz, mindegy, hogy az milyen messze van még.
Tarts hát ki, és soha ne add fel!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


forest-4509324_1920új.jpg

Szeptember 29.

Sokszor hallottad már, hogy "Az élet olyan, amilyenné teszik". Te vajon mit tettél életed alakítása érdekében? Nem jöttél még rá, hogy te irányítod az életedet, a boldogságodat, a sikereidet, örömeidet és szomorúságodat? Az élet lehet csodálatos, izgalmas és ragyogó, de rajtad múlik, hogy azzá tedd, és ennek érdekében a legjobbat várd tőle. Egyszerre csak egy napot éljél, és azt éld meg a maga teljességében. Soha ne tölts időt a holnap miatti aggódással, szorongva, hogy vajon mit hozhat a holnap, és ne légy elkeseredve, mert úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a jövő kihívásaival. Mindig az élet szebbik oldalát nézd, és összpontosítsd a figyelmed az örökké való jelenre, az állandó mostra. Azért, mert a tegnap nem alakult zökkenő mentesen, az még nem jelenti azt, hogy a mai nap is ugyanolyan lesz. Hagyd magad mögött a tegnapot! Tanulj belőle, de ne engedd, hogy megmérgezze a mai napot. Ez a nap még előtted áll, érintetlenül, makulátlanul. Mihez fogsz kezdeni vele?


Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


dahlia-4502687_1920új.jpg

Szeptember 28.

Soha ne feledd, hogy szíved, a lelked és a szellemed teljes megváltoztatásával tehetsz valamit a világ sorsáért.

Amikor ezt felismerted, és vállalod a feladataidat, és teszel valamit a világért, akkor jönnek majd a változások, először apránként, majd egyre jobban szétterjedve, amíg mindent el nem érnek.
Gondold csak meg, mennyire csodálatos, mennyire bátorító az a tudat, hogy tehetsz valamit a világ sorsának jobbításáért azzal, ha belül megváltozol, és a változásokat kisugárzod magadból a külvilág felé!
Áldottak, akik hajlandó tenni, akik nyitottak, és meglátják a változás szükségességét, majd tesznek is annak érdekében. Áldottak, mert ők olyanok, mint a tésztában az élesztő, amely megkeleszti a kenyeret. Élesztő nélkül nem kelne meg a kenyér. Változások nélkül minden mozdulatlan maradna, megmerevedne és elhalna.
Változz hát, és nyílj meg igaz örömmel és hálaadással, és légy hálás, amiért képes vagy erre, és kezdj el most mindjárt cselekedni!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


chestnut-1698730_1920 (2)új.jpg

Szeptember 27.

Soha ne fecséreld az időt és energiát olyan vágyakra, hogy bárcsak valahol máshol lehetnél, és valami mást végezhetnél. Fogadd el a helyzetedet, és légy tisztában azzal, hogy nagyon konkrét, meghatározott oka van annak, amiért éppen ott vagy, ahol vagy, és azt végzed, amit éppen végzel.

Meg kell értened, hogy semmi nem történik véletlenül, hogy meg kell tanulnod bizonyos leckéket, és hogy az a helyzet, amelyben vagy, azért lett kijelölve számodra, hogy a lehető leggyorsabban megtanulhasd őket, és azután tovább folytathasd az utad ezen a szellemi ösvényen előre és felfelé.
Biztosan nem akarsz az életben egyetlenegy helyen leragadni, tűnjék az a hely bármilyen védettnek és biztonságosnak is! Gondold el milyen unalmas és eseménytelen lenne az élet, ha azt az utat választanád!
Az élet tele van izgalmas dolgokkal és boldog várakozással, ha hajlandó vagy félelem nélkül haladni az ismeretlen felé, és a következő lépést tökéletes hitben és bizalomban Velem, a vezetőddel és társaddal, megtenni. Ne félj, Én mindig veled Vagyok.
Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

lampionblume-4497732_1920új.jpg

Szeptember 26.

Lazítsd el magad, és tudd, hogy van idő mindenre. Mindenki számára egyformán telik az idő, de a fontos az, hogy tudod kihasználni.
Teljesen kihasználod, és élvezed minden pillanatát, vagy szétforgácsolod-e azáltal, hogy az elsődleges dolgokat, nem az első helyre teszed?
Ne légy tovább az idő rabszolgája! Miért nem teszed inkább te a saját szolgáddá az időt? Akkor soha nem tudna uralkodni rajtad, hanem te uralnád őt.
Fogadd el, hogy egyszerre csak egyféle dolgot tudsz végezni, végezd azt el tökéletesen, majd kezdj hozzá a következő tennivalódhoz.
Soha ne tekints túl messzire előre, hiszen egyszerre csak egyetlen pillanatot élhetsz át.
Ha túlságosan hosszú távra tervezel előre, esetleg csalódni fogsz, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezted. Sok dolog megváltozhat, és a tervedben nem számolhatsz mindennel előre.
A legjobb az, ha teljesen a pillanatban élsz, és hagyod, hogy a jövő alakítsa önmagát.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


hand-1549399_1920ÚJ.jpg

Szeptember 25.

Miközben tanulod, hogyan kell adni, úgy fogsz majd te is kapni. Nyisd meg szíved és adj mindent, amit csak tudsz, azokból az adottságaidból, amelyeket te kaptál.

Adjál a szeretetedből, a bölcsességedből, a megértésedből, tudásodból. Adjál az eszmeiből és a kézzelfoghatóból.
Adjál, adjál és továbbra is csak adjál, anélkül, hogy gondolnál önmagadra, vagy számolnád, mi mindent adsz, vagy hogy neked milyen hasznod származik abból, ha adsz.
Teljes szívvel és örömmel kell adnod, ha így teszel, látni fogod, hogy magának az adásnak a puszta ténye is kimondhatatlan örömöt és boldogságot jelent. Minden léleknek van valamije, amit adhat, találd meg hát te is, hogy neked mid van, és azután azt add oda.
Soha ne feledd, hogy sokféle szinten lehet adni. Ne csak azt add, amit könnyen adsz, hanem adj olyat is, amitől fáj megválni, és eközben fejlődjék és táguljon lelked, mert csak a legjobb származhat abból, ha adsz.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


flower-197343_1920ÚJ.jpg

Szeptember 24.

Sorsdöntő idők járnak és minden lélekre a maga megfelelő helyén van szükség. Úgy képzeld el ezt, mint egy óriási, gigantikus méretű kirakós játékot, amelyet valaki megpróbál összerakni, minden pici darabnak meg van a maga helye.

Te a számodra kijelölt, megfelelő helyen vagy? Ezt csak Te tudhatod.
Úgy érzed tökéletesen be tudsz illeszkedni a teljességbe, ebbe a nagy-nagy zenekarba, anélkül, hogy fülsértő hamis, disszonáns hangot képeznél?
Lelkedben békességnek, harmóniának és nyugalomnak kell lennie, hogy helyzeted szilárd legyen, és megfelelj a bekövetkező események kihívásainak. Ezért szükség van arra, hogy elvonulj, és megtaláld magadban azt a belső békét, amelyet senki és semmi nem zavarhat meg.
Légy olyan, olyan mint egy horgony, erős és szilárd, hogy a külső viharok, ne lehessenek rád hatással, vagy ne sodorhassanak el jogos helyedről.
Maradj mozdulatlan, és tudd, hogy minden nagyon, nagyon jó, és hogy minden az Én tökéletes tervem szerint halad előre. Ne zavarja semmi a szívedet, hanem helyezd Belém teljes bizalmadat,hitedet és biztonságodat.

Forrás: Eileen Caddy/Nyisd meg lelked ajtaját


Legy onmagadúj.jpg

Angyali üzenet a szeptember 23-i hétre

"LÉGY ÖNMAGAD!

Ez a helyzet megkívánja, hogy a valódi önmagad légy. Ez képezi személyes erőd alapját.
Akkor vagy a legerősebb és leghatékonyabb, amikor őszintén és hitelesen viselkedsz önmagaddal és másokkal. Ha úgy teszel, mintha másként éreznél, cselekednél vagy léteznél, akkor nem tudatosulnak benned az érzéseid, amelyek fontos útmutatás forrásai.
Kérdésedre a válasz: „Légy önmagad!” Viselkedésed, beszéded és még az öltözködésed is legyen olyan, mint általában, és ne aggódj, hogy mások mit gondolnak. Ha a valódi énedet éled, akkor lehetőséget adsz másoknak arra, hogy az igazi lényedet szeressék."

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue A tündérek mágikus üzenetei Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi


nature-3142530_1920 (2)új.jpg

Szeptember 23.

Teniszezni nem lehet úgy, hogy csak állsz a pályán egy teniszütővel és labdával a kezedben. Fel kell emelned az ütőt, és a labdát át kell ütnöd a hálón.

Cselekedned kell. Ugyanígy van ez a hit esetében is.
Tenned kell valamit, hogy bizonyíthasd magadnak, hogy a hit segít, ha aszerint élsz. Minél többször próbálod ki, és ismered fel, hogy segít, annál magabiztosabbá válsz, és a végén már hajlandó leszel hittel megtenni bármilyen lépést gondolkodás nélkül, mert tudod, hogy minden lépést együtt teszünk meg, és bármi lehetséges, amikor hajlandó vagy így cselekedni.
Mielőtt teljes önbizalommal a mély vízbe ugrasz, hinned kell abban, hogy tudsz úszni, mert máskülönben megfulladsz. Mielőtt hozzákezdesz a hit szerinti élethez, hinned kell abban, hogy képes vagy a hit szerint élni. A hit hitet nemz. Honnan tudhatnád, hogy képes vagy-e bízni bennem, ha nem próbálod ki, s nem látod, hogy képes vagy-e rá?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

still-life-2906460_1920 (1).jpg

Szeptember 22

Ne vesztegess időt a hiábavaló gondolatokra és fecsegésre! Használj fel minden pillanatot a szeretetteljes, pozitív, építő gondolatokra és szavakra. Légy tudatában, hogy a kivetített gondolatok segíthetnek, de árthatnak is, gondolataidat és szavaidat ezért tartsd kordában, és ne azok uraljanak téged.

Miért nem élvezed az életet teljes mértékben? Erre csak akkor vagy képes, amikor időben, szavakban és tettekben a legjobbat adod önmagadból.
Nyisd ki a szemed, tárd ki a szíved, és lásd és érezd meg a legeslegjobbat mindenben és mindenkiben magad körül. Ha nehezen találod meg a legjobbat, egyszerűen keresd tovább, amíg meg nem találod, mert az ott van, és vár rád.
A világon nagyon sok csodálatos dolog van. Miért nem szánsz időt arra, hogy figyelj ezekre, és megtöltsd velük az életedet, hogy a kellemetlen, boldogtalan és diszharmonikus dolgok ne verhessenek tanyát és életedben?
Az élet olyan, amilyenné teszed. A saját életedet te milyenné teszed?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

fog-4479936_1920új.jpg

Szeptember 21.

Terjeszd ki tudatosságodat, és tudd, hogy Én Vagyok minden, ami létezik. Folytasd, egyre csak folytasd tudatosságod kiterjesztését, és lásd, hogy az Én Valóm mindent magában foglal.

Érezd, ahogy növekszel, fejlődsz, s letépsz magadról minden bilincset, amely eddig meggátolta növekedésedet, kiteljesedésedet.
Ahogy a földbe elültetett kicsiny mag áttöri a külső burkát, és elkezd nőni, terjeszkedni, és azzá fejlődni, ami valójában benne rejlik, úgy fog a te valódi éned is növekedni, kitágulni, amíg azzá nem válsz, ami valójában vagy, és meg nem látod, ennek az egésznek a csodáját. És amikor megláttad, tudd, hogy egy vagy minden élettel, most és mindörökké, és hogy soha nem fogsz elkülönülni tőle, mert Én benned Vagyok, és te benne vagy az Én Valómban.
Képes leszel mindent végrehajtani, és tudd, hogy semmi nem lehetetlen, mert az Én Valóm az, amely benned és általad munkál. Amikor felismered és elfogadod az Én Valómat bármi lehetséges lesz.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

dahlia-999891_1920új.jpg

Szeptember 20.

Amikor úgy érzed, hogy elérkeztél valaminek a határára, és már egyetlen lépést sem tudsz tenni, vagy amikor úgy tűnik, céltalanná vált az életed, micsoda nagyszerű lehetőség áll előtted, hogy mindent újrakezdj!

Ez olyan dolog, amire minden lélek képes, ha igazán akarja, és képes igaz alázattal elfogadni, hogy csak a saját életét dúlja fel, amikor megpróbálja egyedül kézbe venni a sorsát. Az újrakezdés sikeresebb lehet, ha hajlandó az életét átadni Nekem, és hagyni, hogy Én irányítsam azt.
Adj állandóan hálát ezért az új napért, és az új lehetőségért, hogy mindent újrakezdhetsz.
Ismerd fel, hogy Nekem szükségem van rád, és hogy amikor negatív állapotban vagy, elzárod magad Tőlem. Hívj Engem, és Én válaszolni fogok neked. Veled leszek a bajban. Felemellek majd, és ráirányítalak a helyes ösvényre, és vezérelni fogom minden lépésedet. Én mindig veled Vagyok.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

red-lein-4480699_1920új.jpg

Szeptember 19.

Én Vagyok minden élet forrása. Amikor összhangba kerülsz Velem, s megtalálod a helyes ritmust, minden akadályok nélkül, gördülékenyen történik.

Sok lélek tudni szeretné, hogy miért van tele az élet sikerek és kudarcok váltakozásával, vagy hogy sok dolog miért nem sikerül. A legtöbben azonnal készek saját magukon kívül mindent és mindenki mást hibáztatni. Amikor időt szánsz rá, hogy kiderítsd miért nem vagy összhangban és harmóniában az élettel, nagyon gyakran tapasztalni fogod, hogy az elsődleges dolgokat nem az első helyre teszed, és nem fordítasz elég időt arra, hogy elvonulj a csendbe, és megtudd a békében és a nyugalomban, hogy Én mit kívánok tőled.
Ehhez idő kell, türelem, hit és meggyőződés.
Azt is meg kell tanulnod, hogy csendben légy.
Én azt akarom, hogy megtanuld egyedül Velem megoldani a problémáidat. Vágyom rá, hogy teljesen Rám számíts mindenben, és hogy felismerd, hogy erőd, bölcsességed és értelmed mind Tőlem származik.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

TOVÁBBI NAPI GONDOLATOK

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között