Bach-virágterápia

A legtökéletesebb holisztikus terápia a virágeszenciák gyógymódja, melyet Dr. Edward Bach dolgozott ki az 1920-as illetve 1930-as években. Ezt a módszert szinte az egész világon ismerik,és azóta is változatlan módon használják. Biztonságosan és természetesen oldja fel a negatív érzelmeket, amik okozzák a betegségeket.

Bach virágterápia központjában az ember áll nem a betegség. A Bach virágterápia segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, már csecsemőkortól alkalmazhatók. Nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.

A Bach-virágterápia rendszerében 38 vadon élő, mezei, erdei virágot és növényt találunk.
38 növény speciális kivonatából előállítják a virágcseppeket, melyek a megfelelő lelki betegségeket lehet kezelni, gyógyító rezgésükkel, tiszta energiájukkal harmonizálják a lelket.


A Bach-gyógyesszenciák azonban nem a növények fizikai alkotórészeiből táplálkoznak, hanem a virágokban bennlakozó energiát és információt tartalmazzák. Ezt a gyógyító energiát speciális eljárással vonják el a növényektől és tartósító oldatban, nevezetesen alkoholban tárolják. Az így nyert finom szubsztanciát használják a betegséget okozó láthatatlan szintek (éteri, asztrális, mentális) kezelésére.
Segítséget nyújt többek között a lelki egészség fenntartásában, helyreállításában, stresszhelyzetek kezelésében, krónikus és akut testi-lelki betegségek kiegészítő kezelésében és személyiségfejlesztésben.

A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.

A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának, jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel is. A hagyományos gyógyítás a fizikai tüneteket fizikai anyagokkal kezeli, a Bach-eszenciák a nem látható (tehát érzelmeinkben, gondolkozásmódunkban jelenlévő) okokat a láthatatlan energiával gyógyítják.

A Bach-virágterápia alkalmazásakor az egyéni beszélgetés, tanácsadás során, ráhangolódva a vendég lelki rezdüléseire, összeállítom az adott élethelyzetben legjobban segítő esszenciákat. A kiválasztott virágesszenciákból ásványvízzel töltött 30 ml üvegcsébe kerülnek a virágesszencia cseppek. Ez általában egy hónapra elegendő mennyiség. Naponta többször egy pohár vízbe csepegtetve kell meginni. Egy nap általában 16 (4*4) csepp szükséges.

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között